مواد برای درست کردن حلوا به اندازه 5-8 نفر
آرد به اندازه 2 پیمانه یا دو لیوان
شکر به اندازه 1 پیمانه یا یک لیوان
آب به مقدار 1 پیمانه + نصف پیمانه
گلاب به اندازه 3/1 پیمانه یا 3/1 لیوان
کره به مقدار 50 گرم
روغن مایع به اندازه 1 پیمانه یا یک لیوان
زعفران 5 قاشق چایخوری که حتما باید آب شود
و پودر هل به عنوان چاشنی به مقدار 3/1 قاشق چایخوری

مواد لازم شهد حلوا:
- آب: نصف فنجان
- گلاب: نصف فنجان
- شکر: یک و نیم فنجان
- زعفران به میزان لازم
طرز تهیه شهد:
آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا ذرات شکر کاملاً در آب حل شود.
سپس زعفران و گلاب را به محلول آب و شکر اضافه کنید و هم بزنید. وقتی رنگ شهد زعفرانی شد و قوام گرفت و کمی سفت شد، شعله را خاموش کنید.
طرز تهیه حلوا:
آرد را الک کنید تا حین پخت گولهگوله نشود.
آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید و مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود.
وقتی رنگ آرد کمی تغییر کرد، شعله را خاموش کنید. یک بار دیگر آرد تفت داده شده را الک کنید تا یک حلوای صاف، یکدست و لطیف داشته باشید.
دوباره آرد را با روغن تفت دهید. آن را به سمت گوشههای قابلمه کنار بزنید، بهطوری که وسط قابلمه خالی شود.
سپس پودر هل، روغن جامد یا حیوانی و روغن مایع را با هم به آرد بیفزایید و حرارت را ملایم کنید.
مواد را مرتب هم بزنید تا رنگ دلخواهی که میخواهید، شود.
شهد را بهآرامی به ترکیب اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا شهد کاملاً به خورد مواد برود.
در صورت تمایل چند قطره گلاب و چند قطره عرق هل بریزید.
وقتی حلوا به روغن افتاد، شعله را خاموش کنید. دسر را در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل تزیین کنید.
فوت و فنهای طلایی شدن حلوا:
برای اینکه رنگ حلوا طلایی شود، باید بهآرامی و با دقت آرد را تفت دهید.
وزن آرد پس از الک و تفت دادن، کم میشود. پس حتماً از 2 فنجان سرپر آرد استفاده کنید.
اگر حلوا کشدار شد، مقدار کمی آرد نشاسته به آن اضافه کنید.
آرد سبوسدار بهترین آرد برای درست کردن حلوا است. چون گلوتن پایینی دارد و حلوا را لطیفتر میکند.
قبل از اینکه شهد را به حلوا بیفزایید، 2 قاشق شکر روی ترکیب آرد و روغن و هل بپاشید و به سرعت هم بزنید. این کار باعث میشود حلوا پف کند.
میتوانید بهجای روغن جامد یا حیوانی، از کره استفاده کنید.
در آخرین مرحله و پس از افزودن شهد، چند قطره گلاب و در صورت تمایل چند قطره عرق هل اضافه کنید تا حلوا بوی بینظیری پیدا کند.
اگر دوست دارید رنگ حلوا تیره شود، بههیچوجه آرد را بیش از حد تفت ندهید. این کار باعث می شود حلوا طعم سوختگی بگیرد. کافی است به مدت چند ثانیه و در مرحلۀ آخر تفت دادن، حرارت را کمی زیاد کنید و سریع آرد را هم بزنید تا رنگ آن طلایی شود. مراقب باشید آرد تیره نشود، چون طعم نامطلوبی پیدا میکند.

نکات مهم و کلیدی
* انتخاب آرد بسیار تاثیر گذار است، آرد گندم و آرد سبوس دار قطعا طعم بهتری دارد ولی برای تفت دادن این آردها باید زمان بیشتری نسبت به آرد سفید بگذارید.
* برای اطمینان بیشتر از اینکه حلوا در زمان اضافه کردن روغن گوله گوله نشود بهتر است که آرد را بعد از تفت دادن مجددا الک کنید.
* اگر برای مجلس مهمی حلوا آماده می کنید پیشنهاد می کنم که در مرحله ایی که آرد و روغن را با هم مخلوط می کنید، گردوی آسیاب شده و یا گردو خرد شده به آن اضافی کنید.
* اگر حلوا روشن را می پسندید باید بجای اینکه آرد را زیاد تفت دهید زعفران شهد را بشیتر نمایید.
* شهد را باید زمانی که آرد و کره مخلوط شده داغ است به آن اضافه کنید تا به خوبی جذب آرد شود.
* شیرینی که در زمان اضافه کردن شهد به مخلوط آرد و کره می چشبید کتر از زمانی است که حلوا سرد می شود.
* دلیل اینکه از کره، روغن مایع، روغن جامد با هم استفاده می شود این است که این سه در کنار هم خاصیت های منحصر به فردی به حلوا می دهد. کره باعث خوش طعمتر شدن، روغن جامد باعث پوکی، و روغن مایع باعث نرم شدن حلوا می شود.
* دلیل اینکه ذکر شد آرد را با قاشق چوبی هم بزنید برای این بود که تغییر رنگی به خاطر قاشق در آرد به وجود نیاید.
* اگر بعد از اضافه کردن شهد به آرد متوجه شدید که حلوا شل شده است دو کار می توانید برای رفع این مشکل انجام دهید. اگر شل بودن حلوا بخاطر زیاد بود شهد بود آن را روی شعله قرار دهید تا آب اضافی بخار شود البته بهتر است که شهد را کم کم اضافه کنید تا دچار این مشکل نشوید. اما اگر روغن زیاد باعث شل بودن حلوا بود بهتر است که به مخلوط آرد تفت داده شده اضافی کنید.
* اما نکته آخر حتما زعفران را جداگانه دم کنید و سپس به شهد اضافه کنید چون شکر باعث جلوگیری از رنگ دهی زعفران می شود.